9.2.2012

MailChimp-ohjeistukset screencastina

Tein aikuisryhmälle rautalankaohjeistuksen MailChimpin käyttöön http://www.screencast-o-matic.com/ -työkalulla. Ilmaiseksi voi tehdä yhden max. 15 minuutin nauhoituksen kerrallaan. Verkossa opiskelevat pitävät erityisesti työvälineohjelmien opetusnauhoituksista, koska he voivat katsoa pienen pätkään kerrallaan, tehdä itse, toistaa jne. Muutoin opetuksessa käytämme iLinc-työkalua, mutta sen nauhoitusten katsomista varten täytyy asentaa omalle koneelle player. Nämä nauhoitukset näkyvät Flashina, joten ajattelin käyttää näitä myös nuorisopuolella, jos joku ei ole päässyt tunneille.

Videoihin voi pistää perinteisesti nettilinkin tai ne voi upottaa. Niihin voisi liittää tageja, kirjanmerkkejä ja muuta, mutta nämä nauhoitukset on tehty pikaisella aikataululla. Muutaman kerran jouduin kyllä ottamaan eiku-uusiksi.

Ennen olen kokeillut screentoasteria, mutta sepä olikin hävinnyt ja sinne siis menivät entiset nauhoitukseni.

Sähköpostimarkkinoinnista on tietenkin puhe oppitunneilla, tässä on vain ohjeistusta ohjelman käyttöön.

Tunnusten luominen ja osoitelistan perustaminen

Uutiskirjeen tilauslomakkeen luominen
Kampanjan tekeminen

6 kommenttia:

 1. Hieno esitys Outi! Täytyypä kokeilla tuota screen-o-maticia itsekin joku kerta

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtaavaa, kuin koko blogisi, Outi! MailChimpiä mun täytyy opetella ehdottomasti käyttämään ja mahdollisimman pian. Mutta, uskonpa vierailevani sivuillasi etsimässä ohjeita yhteen sun toiseen asiaan kevään mittaan - jospa aloittaisin tuosta aivan ekasta YouTuben hausta tai upottamisesta :) Kiitos!

  VastaaPoista
 3. Todella mielenkiintoista!! Ensinnäkin tuo "nauhoitusohjelma" ja tietysti MailChimp, joka toimisi hienosti mm. meidän matkailuyrittäjille.

  VastaaPoista
 4. Hotran opiskelijat innostuivat myös MailChimpistä, yhdet projektilaiset suosittelivat ohjelmaa jo yhdelle baarille, joka kehittelee kanta-asiakasohjelmaansa.

  VastaaPoista
 5. Täältä se löytyi, mailchimp on työlistallani.

  VastaaPoista
 6. Erittäin hienoa työn ja opintojen yhdistämistä. Hienoa Outi!

  VastaaPoista