29.8.2012

Elämyksiä - ennakkotehtävä

Jälleen koulunpenkillä, mihin se kesä hävisi...

Mihinkäs me jäätiinkään. Ai niin, voitokkaaseen Pinterest-skabaan. Iltakaudet pinnailtiin, tykättiin and what not, jotta pinreach nousisi. Nousihan se, mutta on se noussut sen jälkeenkin aivan auttamatta. Pinreach on jo 41, seuraajamäärä on miltei tuplaantunut ja etenkin Share Your Finland -board elää omaa elämäänsä, jo 710 pinnausta.Elämykset ja sähköisyys eivät olisi ensimmäinen sanapari, joka tulee mieleen matkailun sähköisestä liiketoiminnasta. Jos haluan elämyksiä, menen ja koen itse, autenttisessa ympäristössä. Suunnittelussa ja jälkifiilistelyssä netti kyllä on omiaan. Niinpä ennakkotehtävä, etsiä erityyppisiä sivustoja ja palveluja verkosta tuntui haasteelliselta.

Mutta kokeillaanpa.


a) Vahvasti teemallinen ja immersiivinen sivusto, joka tempaa käyttäjän toiseen, arkitodellisuudesta poikkeavaan todellisuuteen
 •  SecondLifessa olen seikkaillut korvan sisällä tai kokenut, miltä elämä saattaa näyttää skitsofreenikolle . Jos et ole SLssä, katso kuitenkin youtube-nauhoitus.

 • Olen myös ollut opintojaksolla, jossa opiskeltiin rakentamista SecondLifessa. Muuten  en muita ryhmäläisiä vuoden aikana tavannut, mutta tuolla lyhyellä opintojaksolla tunnelma oli aivan erilainen kuin webex-luennoilla. Herja lensi ja olimme välillä kuin kurittomat kakarat. Outi Polki käyttäytyi aika lailla eri tavalla kuin First Life -minäni.

b) Draamallinen sivusto, eli kokeminen on jännittävää
 

 • Videoiden avulla voi saada aavistuksia jännityksestä, johon ei hermo kestäisi. Riittää kun näkee esim. kypäräkameralla kuvattuja pätkiä jutuista, jotka eivät ihan onnistuneetkaan. Kirjoita youtubessa skydiving ja jännitä. Kaameinta on, että aina ei olekaan loppu ollut aivan onnellinen.
 • En pelaile nettipelejä, mutta niistä löytyy varmasti samanlaista jännitystä kuin aikoinaan koin pelatessani jouluaattoiltana ensimmäistä Harry Potter –tietsikkapeliä. Lahjansaajat olivat jo nukkumassa mutta minä pakenin kerta toisensa jälkeen peikkoa. Sydän jyskytti kun peikko läheni ja aina uudelleen minä tipuin lattialankkujen välistä tyhjyyteen.

 •  http://www.thewildernessdowntown.com/ -sivusto - toimii kunnolla vain GoogleChromessa - esittelee musiikkivideon We Used to Wait ja Google Mapsin yhdessä. Aivan kuin henkilö juoksisi kotimaisemissa. Ei tosin löytänyt Rovaniemen tai Suonenjoen osoitteilla tarpeeksi dataa, mutta vaihtarikodin osoite pelitti.

c) Sivusto, joka on räätälöitävissä jokaisen käyttäjän yksilöllisiin tarpeisiin


 • igoogle, joka ikävä kyllä lakkaa toimimasta 1.11.2013. Se on auennut selaimeni oletus-sivuna ja siitä on ollut hyvä tarkastaa tärkeimpien sivustojen päivitykset ja seuraavan matkakohteen lämpötila. Harmi, ehdin jo tsempata työkavereita sen käyttämiseen syötelukijana.
 •  GoogleChromeen voi näemmä lisäillä kaikenlaisia appseja mailchimpiä myöten, täytyy ottaa se tarkempaan tarkasteluun. Josko se voisi korvata igooglen.
 •   Kirsin esimerkki m&m’s karkeista, joihin voi saada haluamansa tekstin tai kuvan.
 •  Esim. ifolorin personoitavat kuvat  , joissa 80 erilaiseen kuvaan voi liittää haluamansa tekstin esim. savumerkkeinä, karkeilla tai simpukoilla kirjoitettuna jne. 
 •  Mobiili, johon jokainen käyttäjä voi ladata haluamansa appsit.
 • Myös Facebook-sivulle yritys voi ladata appseja ja siten räätälöidä sivujen ulkonäköä, informaatiota jne.
d) Sivusto tai palvelu liittyy johonkin reaalimaailman kaupalliseen kokemukseen niin, että kokemus tapahtuu sekä verkossa että reaalimaailmassa • www.heinekenexperience.com (Kaikkea sitä googlaamalla löytää 2). Heineken Expe-ience mainostaa Heineken-maailmaa, jossa voi tutustua kaikilla aisteilla Heinekeniin. Siitä näytetään houkuttelevia videonpätkiä. Nettisivulta voi tilata liput, merkata kalen-teriin milloin on menossa ja verkottua muiden vieraiden kanssa. Sieltä voi myös jälkikäteen katsoa tekemiään Heineken-videoita. Hauska löytö sikälikin, että Heineken on miltei ainoa olut jota olen ikinä maistanut. Amsterdamissa hampurilaisbaarista kadulle mukaan otettuna vuonna 85, kauan on aikaa siis…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti