27.4.2012

Tutustelua Twitteriin

Muutama vuosi sitten tutustuin Twitteriin ITK-konferenssissa, jossa yleisön kommentit ja kysymykset näkyivät valkokankaalla. Näytti hienolta, mutta eihän minun kännykälläni voinut tviittejä lähettää. Perustin kuitenkin Twitter-tilin ja tiirailin, mitä muut siellä puuhailivat. Hashtagit ym. eivät kuitenkaan auenneet. Ashton Kutcher täytyi tietenkin käydä tsekkaamassa, hän kun kuulemma oli eniten seurattuja julkkiksia.

Pari tviittausta lähetin paljon myöhemmin, kun kokeilin twitter-härpäkkeen upottamista google-sivustoon. Hyvin toimi, mutta ei vieläkään ottanut tulta.

Twitteristä kuitenkin puhutaan kaikkialla, kuinka yritysten pitäisi käyttää sitä, kuinka sitä käytetään paljon maailmalla, mutta miten? Siis Twitteriin etsimään esimerkkejä, kuinka esimerkiksi lentoyhtiöt hoitavat asiakaspalveluaan twitterissä. Asiantuntijat jakavat kiitettävästi osaamistaan tviittaamalla blogipostauksistaan, slideshare-esityksistään jne. Lukaisin opuksen Twitterin peruskäytöstä. SocialFreshin Twitter-oppaasta löytynee kaikki tarvittava.

Some-lähijakson ennakkotehtäväksi annettiin hankkia 10 seuraajaa Twitterissä. Muutaman olin  näemmä saanut, yhden heistä kuitenkin ilmoitin spammiksi, toivottavasti en joudu katumaan hänen blokkaamistaan.

Sitten iski taas someinnostus ja aloin kokeilla. Tähän blogiin istutin Twitter-härpäkkeen ja yhdistin Twitterin Facebookiin. Mainostin koulutustani ja pyysin kaikkia FB-tuttuja seuraamaan minua. Samalla tutustuin http://bit.ly/-palveluun, jolla internetosoitteet voi lyhentää, jotta ne mahtuvat Twitterin 140 merkin viestiin. Kun palveluun kirjautuu sisään, osoitteiden klikkauksista saa myös dataa.  Kahdessa päivässä seuraajien määrä nousi kahdeksaan. Hieman on vielä matkaa Lady Gagaan, jolla on 2,3 miljoonaa seuraajaa.

Seuraavaksi huomasin, että Twitteristä voi lähettää sähköpostia. Niinpä kutsuin Twitteriin kollegoita, joilla voisi riittää kokeiluhaluja tilin perustamiseen asti.

 

Seuraajia odotellessa tein tunnarit TweetDeckin Firefox-webbiversioon, jonka avulla tviittien virtaan saa järkeä.

Seuraajien määrä jämähti yhdeksään, mutta sitten hain seurattavaksi henkilöitä, joista sain vielä yhden. Liiketoiminta.infon porukat eivät ole helpottaneet tehtävää: eivät ole alkaneet seurata vaikka seuraankin Kirsiä, Ilkkaa ja Sirkkua.

Muutama päivä ennen deadlinea tehtävään laskettavien seuraajien määrä on 15. Ne ovat tulleet lähinnä seurattavien kautta, sillä en ole vielä alkanut tviittailla säännöllisesti.

Tähän vielä lyhyt oppimäärä twitterkielestä, jota en ole vielä juuri käyttänyt:

@käyttäjänimi ohjaa tviitin käyttäjän virtaan, kaikkien nähtävillä. Esim. jos haluaisin antaa lentoyhtiölle palautetta, kirjoittaisin @KLM ja he vastaisivat @outikahkonen

Dkäyttäjänimi tekee viestistä yksityisen

RT jatkotviittaus

# eli hashtag merkitään avainsanan eteen. Esim. tapahtumien tviitit löytyvät tällä, esim. #Enter2012. Täältä löytyvät suomalaiset hashtagit, kanavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti